Podstawowe informacje o wykładowcy
Krzysztof Dasiewicz
Krzysztof Dasiewicz (dr hab. inż., prof. SGGW) – technolog żywności, absolwent Wydziału Technologii Żywności SGGW, w latach 2012-2016 Kierownik Zakładu Technologii Mięsa a w latach 2017-2024 Kierownik Katedry Technologii Żywności SGGW w Warszawie (obecnie Katedry Technologii i Oceny Żywności). Zajmuje się zagadnieniami związanymi z aspektami technologicznymi, zdrowotnymi i ekonomicznymi przetwarzania surowców zwierzęcych oraz zastosowaniem technik wizyjnych w ocenie jakości mięsa. Współautor podręcznika Mięso. Podstawy nauki i technologii wydanego przez Wydawnictwo SGGW w Warszawie. Autor ponad 180 publikacji z zakresu technologii mięsa. Recenzent w postępowaniach o nadanie stopni i tytułów naukowych, artykułów naukowych w czasopismach międzynarodowych. Wykładowca na szeregu kursach i szkoleniach dla pracowników przemysłu mięsnego. Członek licznych Komisji Dziekańskich, Instytutowych w SGGW, Przewodniczący Komitetu Technicznego Polskiego Komitetu Normalizacyjnego nr 93 ds. Mięsa, Jaj. Członek zespołu rzeczoznawców w konkursie „Produkty najwyższej jakości w polskim przemyśle mięsnym” organizowanym przez Instytut Przemysłu Mięsnego i Tłuszczowego w Warszawie. W okresie po uzyskaniu stopnia doktora kierownik, główny wykonawca lub wykonawca sześciu projektów naukowych finansowanych z NCN, NCBiR oraz MNiSW oraz kierownik i wykonawca licznych prac badawczo naukowych oraz ekspertyz zrealizowanych we współpracy z otoczeniem gospodarczym. Współpraca z międzynarodową firmą audytorską w zakresie tworzenia procedur i realizacji audytów systemowych.