Podstawowe informacje o wykładowcy
Piotr Sałek
Doktor Piotr Sałek to nauczyciel akademicki z kilkuletnim doświadczeniem w prowadzeniu zajęć dydaktycznych z zakresu szeroko pojętej technologii gastronomicznej ze szczególnym uwzględnieniem cukiernictwa. Jest autorem autorskiego programu przedmiotu Cukiernictwo, który wykładał w SGGW na Wydziale Żywienia Człowieka. Znany i lubiany wśród studentów wielbiciel cukiernictwa, który z wielkim zaangażowaniem i pasją odkrywa przed słuchaczami tajniki cukiernictwa. W szkoleniach stawia na praktykę i solidne podstawy teoretyczne. Doktor Sałek swoją przygodę z cukiernictwem zaczął w wieku dziecięcym (piecze od 10 roku życia, czyli już przeszło 20 parę lat :-)). Wykładowca szkolił się pod okiem mistrzów cukiernictwa m.in. w cukierni jednego z najlepszych hoteli warszawskich. Przedmiotem szczególnych zainteresowań Pana Piotra są tradycyjne receptury i cukiernictwo klasyczne. Prowadził cykl szkoleń cukierniczych dla Studentów SGGW oraz nagrywa filmy poradnikowe o tematyce cukierniczej.